Hoppa till sidans innehåll

USM och utvecklingsturnering

2017-09-25 18:47
  • Uppdaterad: 2017-09-25 18:53

I Helgen som var den 23-24/9 så spelades det mycket rugby. Dam- och herrlaget har varit i Tranemo på en givande utvecklingsturnering men helgens stora händelse var USM.

Vi från Borås Rugby FC åkte upp till Vänersborg för att delta i 2017 års Ungdoms SM. Det var totalt 50 lag anmälda från hela Sverige. Vi har i dagsläget inga egna lag utan våra ungdomar spelade i regionslag. Vi var med i klasserna F15, F18, P14, P16, och P18. I år hade vi även två domare på plats.

F15
Där spelade vår Filippa Hermansson med Vänersborg F15 och de mötte F15 Erikslund som var förstärkt med spelare från Stockholm Exiles och Göteborg. Formatet var 7's. Båda lagen gjorde mycket bra från sig men det var Vänersborg som tog hem guldet. Vår Fillipa fick även chansen att göra ett försök.

F18
Våra tjejer Emma, Sara och Carolina var med i laget Team West som spelade 7's. Tjejerna kämpade hårt och de slutade på en fjärde plats av 5 lag. De som tog hem guldet var Vänersborg för 3 året i rad. Sara från oss fick göra försök med bra leverade bollar och Emma stal bollar och många snabba pass och exemplariska dykningar på boll. Carolina gjorde debut på plan och hon gjorde bra tacklingar och gav inte upp och jagade boll tills domaren blåste.

P14
Vår James spelade med Team West P14 som bestod av spelare från Göteborg och Vänersborg. De spelade främst 12-manna. Med fantastiska tacklingar och bra speluppfattning gjorde även James försök. De kämpade på tillsammans och slutade på en 5:e plats.

P16
Våra killar Oliver, Melker och William spelade med Team West. Laget bestod av spelare från Borås, Göteborg , Uddevalla, Vänersborg och Spartacus. De spelade 15 manna. Laget kämpades tillsammans fram till ett Silver, och vann även Fair play för P16. Melker tuffade på och gjorde det inte lätt för motståndarna, William bidrog med sin fart och snabba tacklingar och Oliver med sitt snabba fortarbete och bra teknik.

P18
Våran Martin spelade med Team West. Laget bestod av spelare från Borås, Spartacus, Pingvin och Vänersborg. Laget fick även hjälp av Erikslund på söndagen. Under lördagen spelade West, Erikslund och Luigi om SM guldet. West slutade på en tredje plats. 
Söndagen spelade man Norr mot syd. Norr bestod av Vänersborg, Erikslund, Borås och Spartacus. Lag syd bestod av Luigi, Pingvin och Malmö. Här vann lag Nord med 1 poängs skillnad i en jämn match. Martin spelade i backlinjen under lördagen gjorde många bra tacklingar och genombrott och många bra leverade bollar. Söndagen fortsatte han spela i backlinjen och här med samma fart och bra pass.

Våra domare Jerry och Ronnie kämpade på bra med ett leende på läpparna då var många matcher under helgen och tunga planer. De dömde från U10-P18.

Även JC och Annie var på plats som coach och medhjälpare för F18. 

Vi är glada och stolta över allas prestationer i helgen!

Skribent: Agnes Haglund
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

AFFÄRSUTVECKLING

E-K Stenvall

prgsweden_white_bg

EGO Logotyp

Camp-Neptun_logo

h-mans_logo

rormontage_logo

FMM_logo_negative_temp_web

mora_armatur_logo

netshirt

etctra

Postadress:
Borås Rugby FC - Rugby
Kellgrensgatan 26
50434 Borås

Besöksadress:
Kellgrensgatan 26
50434 Borås

Kontakt:
Tel: +467736184772
E-post: This is a mailto link